Nieuws Januari

Januari

  • Een nieuw jaar is aangebroken, tijd voor nieuwe plannen! Nu is het tijd om te dromen en alle tuinprojecten voor komende lente te plannen. En als u droomt van een gazon dat in feite voor zichzelf zorgt, is misschien nu tijd om te gaan nadenken over welke robotmaaier het meest geschikt is voor uw gazon zodat deze kan worden geïnstalleerd en klaar is om te beginnen wanneer het gras weer gaat groeien.
  • Als het bij u vaak sneeuwt, let dan op hoeveel er valt – een matig dikke sneeuwdeken kan planten en struiken beschermen, maar als deze te zwaar en nat wordt, bestaat het risico dat sommige takken en stengels breken door het gewicht van de sneeuw. Schud de sneeuw voorzichtig van takken en struiken als u ziet dat ze te veel onder het gewicht beginnen te hangen. Bescherm jonge planten en struiken door ze te bedekken met beschermend zeil of folie en fixeer de onderzijde daarvan rond de basis van de plant, zodat kleine hongerige dieren en sneeuw er niet onder kunnen komen. Zo worden uw planten ook beschermd tegen vorst.
  • Als er al schade is aangericht, kunt u genezende balsem kopen die u op de stam of de stengels kunt aanbrengen.
  • Gras is kwetsbaar bij vorst en in koude omstandigheden. Loop dus niet te vaak over het gazon en bedek het gras niet met grote hoeveelheden sneeuw als u een pad vrijmaakt.
  • Bent u afgelopen herfst vergeten de appel- of perenbomen te snoeien? Als u voorzichtig bent en de juiste methode toepast, kunt u zowel peren- als appelbomen in deze tijd van het jaar meestal nog snoeien zonder dat er te veel sap vrijkomt.

Misschien ook interessant